"ربی یهودا اشلگ" (بعل هسولام)، مولف تفسیر "هسولام" بر کتاب زوهر، احساسات روحانی خود را در کتاب های بسیاری به زبان آورده است. ایشان همچنین شعرهایی نوشته و بنا بر آن احساسات، نغمه هایی سراییده است که همه از دنیای روحانی ریشه گرفته اند.
این موسیقی بر اساس احساس انسان از دنیای روحانی بنا گردیده است. خصوصیت زبان این موسیقی در آن است که حتی کسی که به مرتبه روحانی کبالیست سراینده نرسیده است نیز مطابق با سطح و مرتبه روحانی خود آن را درک می کند. بنابراین شنیدن نغمه های بعل هسولام که بوسیله پسر ارشد ایشان، ربی باروخ شالم اشلگ به جهان ارائه شده، به ما فرصتی می دهد تا از شور و هیجان های روحانی آنها لذت ببریم.
در روحانیت، کبالیست در دو حالت و موقعیت متضاد قرار دارد: رنج، در مواقعی که دوری از پروردگار را احساس می کند، ولذت هنگام نزدیک شدن به او. احساس دوری از آفریدگار نغمه های غمگینی به بار می آورد که بیان کننده دعا و تمنای او برای نزدیک شدن به پروردگار است. احساس نزدیکی نغمه های شادمانی و دعای شکر وتمجید ایجاد می کند.
بنابراین نغمه های کبالیستها شامل دو حالت هستند: آرزو و اشتیاق به یگانگی و وحدت در زمان دوری، و عشق و شادمانی از احساس پیوستگی. این دو حالت با هم گویای یکتایی او با پرودگار هستند.
موسیقی کبالا به صورت شگفت انگیزی نور خاصی برای شنونده به همراه می آورد که "نور احاطه کننده" یا "اور مکیف" نامیده می شود. کیفیت این موسیقی در آن است که انسان لزومی به دانستن و شناختن موسیقی ندارد، زیرا این نغمه ها به صورت مستقیم و سریع بر قلب انسان اثر می گذارند. شنیدن مجدد این موسیقی احساس خاص و بی نظیری به انسان عطا می کند.
به دلیل آنکه نت های موسیقی کبالا دقیقا بنا بر قوانین روحانی خلق گردیده و منظم شده، قوانینی که بنا کننده روح انسان است، آن ها بدون ارتباط با منطق انسان یک سره در درونش نفوذ کرده و او حس می کند چگونه احساس شور انگیز و خاصی او را در بر گرفته و همچنین در عمق روحش نفوذ می کند. دلیل این احساس ارتباط مستقیمی است که بین روح انسان و ریشه این نغمه ها وجود دارد.
در سال 1996 نغمه هایی که بوسیله بعل هسولام سراییده شده بصورت کاست موسیقی گرد آوری شد. این نغمه ها به صورتی که راو میخائل لایتمن از مربی وی، راو شالم باروخ اشلگ، پسر ارشد و ادامه دهنده روش بعل هسولام شنیده اند با تنظیم خاصی که مناسب دوره کنونی است ارائه می شوند. نت های این نغمه ها را در برخی از کتابهایی که بوسیله سازمان بنی باروخ منتشر می شوند می توان یافت.